A 38. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia 

2006. júl. 2-től 11-ig rendezték meg Dél-Koreában, Gyeongsanban a 38. Kémiai Olimpiát. Magyarország részese volt a 38 évvel ezelőtti alapításnak, aminek következtében minden évben ott volt a világ legjobb diák-kémikusainak szellemi összecsapásán.

2006-ban 67 országból 264 versenyző ült le a munkaasztalhoz. Minden évben vannak újoncok. Ebben az évben Kína, Türkmenisztán, Malajzia, Pakisztán, Örményország, Szaúd-Arábia,  Mongólia és Izrael volt az  új résztvevő.

A 4 tagú magyar csapat minden tagja éremmel jött haza. A 2 ezüst és a 2 bronz 264 versenyző között a magyarországi kémiatanárok munkáját nemzetközi mércével minősíti.

Gratulálunk

Pálfy Gyulának, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulójának és tanárának Albert Attilának, az ezüstéremhez.
Vass Mártonnak, a budapesti Eötvös József Gimnázium tanulójának és tanárának Dancsó Évának, az ezüstéremhez.
Nagy Péternek, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium tanulójának és tanárának, Pogányné Balázs Zsuzsannának a bronzéremhez,
Sárkány Lőrincnek, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulójának és tanárának,  Bán Sándornak a bronzéremhez.

A magyar csapatot Kotschy András, Tarczay György, Turi László és Villányi Attila kísérték, a versenyen szakmailag segítették.
A 4 tagú csapat mellett elismeréssel kell bemutatnunk azt a 32 diákot, akik az OKTV és a KÖKÉL pontversenyén mutatott eredményeik alapján részt vettek az országos felkészítésen:
Balázs Bálint, Budapest, Árpád Gimnázium
Daróczy László, M iskolc, Herman Ottó Gimnázium
Daru János, Szeged, Radnóti Miklós Gimnázium
Dóka Éva, Miskolc, Lévay József Gimnázium
Fábián Gábor, Szeged, Radnóti Miklós Gimnázium
Farkas Ádám László, Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium
 


KÖKÉL-válogatás