M E G H Í V Ó 326. TUDOMÁNYOS KOLLOKVIUM
Az MTA Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága
a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet
és a Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület
közös rendezésébenHelyszín: MTA TAKI, I. emeleti Konferenciaterem
1022, Budapest, Herman O. út 15.2007. április 27-én, pénteken, 9.30 órakor
Elnök: Csapó János
9.30-10.00
Fébel Hedvig, Várhegyi Ildikó
A tejzsír zsírsav-összetételének módosítása: lehetőségek, korlátok, táplálkozásélettani szempontok10.00-10.30
Ács Tamás, Hermán Istvánné, Fébel Hedvig, Lugasi Andrea, Vadáné Kovács Mária, Pálfy Tamás, Szűcs Endre, Gundel János
A sertéshús és szalonna zsírsavösszetételének befolyásolása a zsírforrás és az idő függvényében10.30-11.00
Pálfy Tamás, Hermán Istvánné, Fébel Hedvig, Lugasi Andrea, Vadáné Kovács Mária, Ács Tamás, Gundel János
A takarmány zsírsav-tartalmának hatása a csirkehús oxidatív stabilitására és színére11.00-11.20 SZÜNET
11.20-11.50
Sarudi Imre, Szabó András
Gázkromatográfiás módszer a vezetéki víz klórtartalmának meghatározására11.50-12.20
Sarudi Imre, Szabó András, Csapóné Kiss Zsuzsanna
Potenciometriás módszer a tejben lévő oxidált ketontestek meghatározására12.20-12.50
Péter Szabolcs, Regöly-Mérei Andrea, Beretvás Eszter, Arató Györgyi, Martos Éva, Antal Magda
Általános iskolások életmódja a fővárosban végzett reprezentatív felmérés alapján
További információ:
Cserhalmi Zsuzsanna (214-1248, zs.cserhalmi@cfri.hu)
Salgó András (salgo@mail.bme.hu)Kémiai Osztály