M E G H Í V Ó

326. TUDOMÁNYOS KOLLOKVIUM

Az MTA Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága
a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet
és a Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület
közös rendezésében

Helyszín: MTA TAKI, I. emeleti Konferenciaterem
1022, Budapest, Herman O. út 15.

2007. április 27-én, pénteken,  9.30 órakor


 

Elnök: Csapó János

9.30-10.00
Fébel Hedvig, Várhegyi Ildikó
A tejzsír zsírsav-összetételének módosítása: lehetőségek, korlátok, táplálkozásélettani szempontok

10.00-10.30
Ács Tamás, Hermán Istvánné, Fébel Hedvig, Lugasi Andrea, Vadáné Kovács Mária, Pálfy Tamás, Szűcs Endre, Gundel János
A sertéshús és szalonna zsírsavösszetételének befolyásolása a zsírforrás és az idő függvényében

10.30-11.00
Pálfy Tamás, Hermán Istvánné, Fébel Hedvig, Lugasi Andrea, Vadáné Kovács Mária, Ács Tamás, Gundel János
A takarmány zsírsav-tartalmának hatása a csirkehús oxidatív stabilitására és színére

11.00-11.20  SZÜNET

11.20-11.50
Sarudi Imre, Szabó András
Gázkromatográfiás módszer a vezetéki víz klórtartalmának meghatározására

11.50-12.20
Sarudi Imre, Szabó András, Csapóné Kiss Zsuzsanna
Potenciometriás módszer a tejben lévő oxidált ketontestek meghatározására

12.20-12.50
Péter Szabolcs, Regöly-Mérei Andrea, Beretvás Eszter, Arató Györgyi, Martos Éva, Antal Magda
Általános iskolások életmódja a fővárosban végzett reprezentatív felmérés alapján
 

További információ:
Cserhalmi Zsuzsanna (214-1248, zs.cserhalmi@cfri.hu)
Salgó András (salgo@mail.bme.hu)


Kémiai Osztály